Installatie bij Chargertech
 • Installatie bij Chargertech
 • Installatie bij Chargertech
 • Installatie bij Chargertech
 • Installatie bij Chargertech
 • Installatie bij Chargertech
 • Installatie bij Chargertech
 • Installatie bij Chargertech
 • Installatie bij Chargertech
 • Installatie bij Chargertech
 • Installatie bij Chargertech
 • Installatie bij Chargertech
 • Installatie bij Chargertech
 • Installatie bij Chargertech
 • Installatie bij Chargertech
 • Installatie bij Chargertech
 • Installatie bij Chargertech
 • Installatie bij Chargertech
 • Installatie bij Chargertech
 • Installatie bij Chargertech

Installatie bij Chargertech

Naast de verkoop van onderdelen kan u bij Chargertech ook terecht voor de installatie!

Aantal

Bij Chargertech beschikken wij naast een ruim assortiment ook over de expertise en ervaring om de gewenste onderdelen op uw auto te installeren. Ook het op maat maken en naar wens aanpassen van onderdelen is geen enkel probleem. Onderstaand enkele mogelijkheden:

Supercharger installatie

Superchargers en compressoren zijn de belangrijkste expertise van Chargertech. Het is dan ook vanzelfsprekend dat wij de installatie hier van ook verzorgen. Naast de standaard pakketten welke wij al eerder hebben ontwikkeld bieden wij ook voor andere modellen de installatie aan. 

Installatie van een supercharger is het meest interessant wanneer de motor origineel atmosferisch(zonder turbo of andere vorm van drukvulling) is geleverd. Een supercharger kan in dit geval vaak zonder al te veel aanpassingen aan het motorblok zo'n 40-50% meer vermogen opleveren maar er zijn gevallen bekend waarbij het vermogen bijna verdubbeld!

Uitlaat op maat

Een van de meest voorkomende aanpassingen in onze werkplaats is het op maat maken van uitlaten. De belangrijkste reden om een uitlaat aan te passen is het verbeteren van de flow voor meer vermogen of voor een sportiever motorgeluid. 

Het verwijderen of vervangen van dempers, katalysatoren en roetfilters maar ook het vervangen van de gehele uitlaat behoort tot de opties. 

Voor het vermogen hebben aanpassingen aan de uitlaat dichter bij de motor het meeste effect(spaghetti spruitstuk of downpipe), voor het geluid zijn aanpassingen in het midden en achter aan de uitlaat het effectiefst.

Turbo installatie

Ondanks dat superchargers onze belangrijkste expertise zijn weten wij ook alles over turbo's en kunnen wij helpen met de selectie van de juiste turbo met toebehoren en de installatie hier van. Het passend maken en installeren van het turbospruitstuk en de uitlaat, het maken van olie- en wateraansluitingen en natuurlijk ook het buizenwerk van en naar de turbo zijn geen enkel probleem.

Ook wanneer er al reeds een turbo op de auto geïnstalleerd zit dan kan deze natuurlijk ook vervangen worden met een groter exemplaar of wij kunnen de originele turbo nog upgraden.

Intercoolerupgrade

Een onderdeel dat bijna standaard wordt gebruikt in combinatie met een turbo of supercharger is de intercooler. Een intercooler wordt na de turbo of supercharger geïnstalleerd om de opgewarmde lucht weer terug af te koelen. Dit resulteert in een hoger rendement, oftewel meer vermogen en een lager verbruik. 

In de meeste gevallen hebben wij alle materialen liggen om een set op uw auto te installeren. Wanneer de aanwezige intercoolers niet passen dan kunnen wij deze ook altijd op uw auto passend maken. 

Ook bij auto's waar origineel reeds een intercooler op geïnstalleerd zit kan een grotere variant alsnog een groot verschil in de prestaties opleveren.

Blow off valve installatie

Ondanks dat het maar een kleine ingreep is wordt ons ook vaak gevraagd om een blow off valve te installeren. Een blow off valve (of dumpvalve genoemd) kan op vrijwel ieder model turbo of superchargermotor geplaatst worden. 

De belangrijkste functie is het beschermen van de turbo / supercharger maar voor de meesten is het belangrijkste effect het geluid tijdens het overschakelen. 

Voor veel modellen zijn kant-en-klare sets te krijgen en is de installatietijd meestal ook minder dan een uur. Dit kan meestal ook op zeer korte termijn tussendoor worden ingepland. 

Motorombouw

Wanneer het gewenste vermogen met een turbo- of superchargerinstallatie meer is dan de motor aan kan dan kunnen er ook aanpassingen aan het motorblok gemaakt worden. Deze aanpassingen omvatten compressieverlaging, andere zuigers en drijfstangen, blueprinten en bijvoorbeeld andere nokkenassen. 

Naast aanpassingen om de motor te versterken voor druklading kunnen er ook aanpassingen gemaakt worden om de motor atmosferisch op te voeren.

Motorswap

Een versleten motor vervangen of een zwaarder motorblok in uw auto plaatsen? Ook hier bij zouden wij kunnen assisteren. 

Het aanpassen van steunen en het aansluiten van accessoires evenals het koppelen op een versnellingsbak vormen geen enkel probleem.

Via onze contacten hebben wij ook toegang tot diverse zeer interessante nieuwe crate motoren.

Installatie motormanagement

Het bouwen van een goede motor is natuurlijk de eerste stap maar zonder goede afstelling kan zelfs de beste motor mindere prestaties leveren of in het ergste geval zichzelf opblazen. 

Binnen het originele motormanagement zitten er vaak grote beperkingen in de afstel mogelijkheden en dan kan de overstap naar een vrij programmeerbaar motormanagement systeem een goede stap zijn. 

Het selecteren van de juiste componenten, aansluiten van de kabelboom met stekkers en het geheel ook draaiend krijgen kunnen wij voor u verzorgen.

Afstelling

Om het optimale uit de gemaakte aanpassingen te halen is een goede afstelling van het systeem essentieel. Bij sommige aanpassingen zit er voldoende speling in het motormanagement om hier mee om te kunnen gaan maar bij de meeste modificaties zal een aanpassing van de afstelling wel gewenst zijn. 

Wij beschikken over de apparatuur om de meeste originele ECU's aan te passen maar ook met piggyback- en vrij programmeerbare systemen weten wij raad.

Overig

De bovenstaande opties geven een idee van de mogelijkheden, ook als uw wensen hier wat van afwijken kunnen wij hier hoogstwaarschijnlijk wel in voorzien!

Afspraak inplannen?

Interesse om de installatie van uw project via Chargertech uit te laten voeren?

Neem contact op!