Grote voorraad waarmee in vrijwel alle gevallen direct een oplossing kan worden gemaakt!

Silicone slangen

Silicone slangen kunnen als een vervanging dienen voor de meeste rubberen slangen. Standaard silicone slangen zijn zeer geschikt voor lucht en watersystemen maar middels een extra coating aan de binnenzijde zijn deze ook geschikt voor olie en brandstof systemen. 

Naast het feit dat silicone slangen goed bestand zijn tegen druk en hoge temperaturen droogt het materiaal ook minder snel uit als gewone rubberen slangen!

Silicone slangen zijn zeer geschikt voor zelfbouw projecten maar ook uitermate geschikt om te gebruiken wanneer een originele slang op de auto kapot is. In veel gevallen is dit ook goedkoper dan de originele slangen van de producent!

Bekijk ons assortiment!

Een pakket samenstellen

Wanneer u silicone slangen gaat bestellen dan is het belangrijk om te weten dat de genoemde diameters altijd de binnendiameter van de slangen betreffen. Wanneer u de exacte diameter niet kan vinden dan is het altijd het beste om te kiezen voor een slang die kleiner is. De silicone slangen kunnen meestal 3-4mm opgerekt worden. In de meeste toepassingen kan een slang ook op een buis 2-3mm kleiner dichtgeknepen worden. 

Afhankelijk van de toepassing zijn er naast de silicone slangen ook andere materialen nodig zoals:


Slangenklemmen

Bij het kiezen van de juiste maat slangenklemmen is het van belang om rekening te houden met de wanddikte van de silicone slangen. De genoemde maat van de silicone slangen is de binnendiameter. Bij de keuze van de juiste maat slangenklemmen komt hier dan nog 2x de wanddikte bij. Standaard hebben de slangen tot 76mm een wanddikte van 4mm, bij slangen vanaf 76mm is de wanddikte 5mm. Voor bijvoorbeeld een slang van 63mm betekent dit 63mm + 2 x 4mm = 71mm buitendiameter, voor een slang van 76mm betekent dit 76mm + 2 x 5mm = 86mm buitendiameter. Mocht u ook slangenklemmen zoeken voor vacuumslangen dan dient er rekening gehouden te worden met een wanddikte van 2-3mm.

Aluminium en RVS koppelstukken

Om de silicone koppelstukken met elkaar te verbinden kunnen zowel de aluminium als RVS koppelstukken welke wij aanbieden gebruikt worden. Bij deze onderdelen wordt altijd de buitendiameter vermeld zodat hierbij dezelfde maat gekozen kan worden als bij de silicone slangen. Oftewel een 63mm silicone slang past over een 63mm aluminium of RVS buis.

Vacuumslangen

De vacuumslangen die wij leveren zijn zonder wapening en daarmee enkel geschikt voor vacuumsystemen, voor dunne koelslangen adviseren wij de reguliere silicone slangen. Bij het kiezen van de juiste maat vacuumslangen is het belangrijk om dezelfde maat of iets kleiner dan de slangaansluiting te kiezen. Met de vacuumslangen iets opgerekt zijn er in de meeste gevallen ook geen slangenklemmen nodig.

Advies?

Weet u niet precies wat u nodig heeft of kan u de gewenste slang niet in ons assortiment vinden? Laat het ons weten en wij helpen u graag verder!

Slangenset op maat

Naast het grote assortiment universele slangen en koppelstukken zijn er voor verschillende merken en modellen ook pasklare slangensets verkrijgbaar. 

 

Uw model niet kunnen vinden?

Naast het assortiment dat wij reeds hebben opgebouwd is het ook mogelijk om nieuwe sets op maat te laten maken! Wanneer wij een originele slangenset naar onze leverancier opsturen dan kan deze hier mallen mee maken waarmee daarna ook een pasklare set kan worden geleverd.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij ontvangen graag een bericht met een foto van de gewenste slangen en het model auto waar deze van afkomstig zijn zodat wij een scherpe aanbieding kunnen maken!

Neem contact op!