Turbo revisie

€ 399,00

Revisie van uw standaard turbo met de hoogste kwaliteit!

Aantal
1 Item Op voorraad

Verminderd vermogen, rook uit de uitlaat, hoger olieverbruik of vervelende geluiden uit de turbo? De kans bestaat dat de turbo versleten is en aan vervanging toe is. In plaats van direct een nieuwe turbo te kopen kan het veel voordeliger zijn om de huidige turbo te reviseren.

Bij Chargertech voeren wij de revisie van uw turbo niet zelf uit maar laten dit door een van onze Duitse collega's doen. Met de nieuwste apparatuur en Duitse degelijkheid is uw turbo na revisie weer als nieuw!

De standaard procedure voor revisie is als volgt:

Schoonmaken

De turbo wordt uit elkaar gehaald en grondig gereinigd. De behuizing wordt gezandstraald om vuil en roest te verwijderen, het binnenwerk wordt in een ultrasoon bad behandeld om zelfs de kleinste vuildeeltjes uit de turbo te krijgen.

Revisie

Op basis van een visuele inschatting van de gereinigde onderdelen worden nieuwe lagers en keerringen geinstalleerd evenals overige benodigde delen. Tijdens het opnieuw in elkaar zetten worden enkel nieuwe bouten, moeren en klemmen gebruikt!

Balanceren

De turbo core wordt op een high-tech balanceerapparaat gebalanceerd. Het balanceren vindt plaats met toerentallen tussen de 100.000 en 200.000 rpm, dit zijn vergelijkbare toerentallen zoals ook tijdens gebruik worden behaald. De turbo's worden altijd gebalanceerd volgens de specificaties van de producent of zelfs beter!

Assemblage

De gereinigde, gerepareerde en gereviseerde delen worden in elkaar gezet met enkel nieuwe bouten, moeren en schroeven. Bij turbo's met variabele turbo geometrie (VGT) wordt ook de actuator getest en naar de specificaties van de fabrikant afgesteld. Na de assemblage wordt de turbo nogmaals in een testopstelling geplaatst om een goede werking te verzekeren.

Grote beschadigingen

Wanneer de turbo grotere beschadigingen heeft dan verwacht dan wordt er contact met u opgenomen om de opties te bespreken. 

De genoemde prijsindicatie is voor een standaard revisie.

Interesse? Neem contact op!