Downpipes

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-36 van 125

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Wat is een Downpipe?

De downpipe is het deel pijp dat tussen de turbo en de uitlaat in zit, in veel gevallen zit hier ook het roetfilter en katalysator geplaatst. Voor motoren met een turbo levert het aanpassen van dit deel van de uitlaat het grootste verschil in vermogen op.

Door de weerstand na de turbo te verminderen spoelt de turbo al op een eerder toerental op. Door de verminderde weerstand kunnen er ook meer uitlaatgassen worden uitgevoerd waardoor de turbo ook een hogere druk kan halen, het werkgebied van de turbo neemt daarbij op lagere en hogere toerentallen toe.

Wanneer er een katalysator of roetfilter is geinstalleerd dan levert dit veel extra weerstand op. Het verwijderen van deze delen, of het vervangen met een versie met een lagere weerstand, levert daarbij een aanzienlijk verschil in vermogen op. Door de diameter van de downpipe te vergroten en het aantal bochten te minimaliseren kan de weerstand nog verder worden verlaagd voor een nog groter effect.

In veel gevallen is het wel te adviseren om de installatie van een downpipe te combineren met een aanpassing van het motormanagement.

Meer informatie?

Geen onderdelen voor uw auto kunnen vinden, advies nodig of een afspraak maken om uw uitlaat aan te laten passen?

Neem contact op!